diumenge, 1 de juliol del 2012

Gelat de iogurt i albercoc {Vamos a hacer helados}



Aquest gelat és pel concurs de la Rosilet de Sugg-r, un concurs molt estiuenc Vamos a hacer helados per afrontar la calor que aquest estiu ens està duent.
Pel fet de ser de Porreres, no em podia passar per alt fer el gelat amb albercocs, ingredient estrella del poble. Uns albercocs carnosos, d’un color groguenc ben viu i molt dolcets.

La proposta és un gelat de iogurt i albercoc i afegint-li una crema d’albercoc.


Ingredients:
2 iogurts
300gr d’albercocs congelats (sense pinyol)
150 gr. de sucre

Per a la crema d’albercoc: 
200 g d’albercocs frescs sense pinyol (7 albercocs)

Preparació del gelat:
Amb thermomix
1.Posar el sucre i programar 20 segons a velocitat progressiva 5 – 10.
2.Afegir les freses congelades i triturar. Programar 1 minut a velocitat progressiva 5 – 10.
3.Incorporar els iogurts i programar 30 segons a velocitat 5.

Sense thermomix
Per fer-ho sense thermomix us aconsell que els albercocs no siguin congelats.
Posar el sucre i els albercocs dins el pot de la batedora i batre fins aconseguir una mescla homogènia. A continuació afegir els iogurts i acabar de batre.

Per a la crema:   
Llevar els pinyols als albercocs i posar-los dins el pot de la batedora. Batre uns minuts, fins a veure que queda una crema consistent.

Muntatge:
Aquests estan fets individuals, però si algú o prefereix el pot fer el gran format i servir a cullerades.
Posem una mica de la crema a baix, a continuació posem el gelat i finalment afegim una cullerada més de crema d’albercoc. Ho remenem una mica i ja es pot congelar.
Aquest n’és el resultat.


Cal treure-lo del congelador uns minuts abans de servir-lo (3-5 minuts), per així recuperar la seva consistència cremosa original. A l’hora de servir-lo, es pot decorar amb xocolata ratllat o virutes de xocolata. La dolçor d'aquest, combinant amb l'acidesa dels albercocs, crea un contrast que és una combinació perfecta.




Es pot participar al concurs fins el dia 4 de juliol. Aquesta és la millor excusa per fer gelat a casa :)

4 comentaris:

  1. Deliciosos Caterina! Yo tengo un helado con albaricoques en el congelador esperando fotos, pero el calor no me deja! Lo verás publicado esta semana en el blog...pero este con yogur, tan facilito y tan rico, no me lo puedo perder!
    Oye, somos vecinas, vivo en Campos!
    un besote!

    ResponElimina
  2. Que ganas de ver el tuyo!
    Este es facilito y bajo en calorías! Cosa también importante ;)
    No sabia que eremos vecinas. Puede que coincidamos alguna vez :)
    Un beso!

    ResponElimina
  3. Enhorabuena, guapa!
    http://sugg-r.blogspot.com.es/2012/07/vamos-hacer-helados-todos-somos.html
    No se si tengo tu email. Escríbeme a sugg-r(arroba)hotmail(punto)com y nos ponemos de acuerdo para hacerte llegar tu regalo!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  4. ok. T'he escrit perquè tenguis el meu correu. Ens posem en contacte. Gràcies!
    Besades

    ResponElimina